Verhuur van je tuinhuisje
Je kan een tuinhuisje natuurlijk ook verhuren. Ook hier geldt om te beginnen dat er verschillende regels kunnen zijn die jouw vrijheid hierin beperken.
De Tuinvereniging kan beperkingen hebben opgelegd aan de verhuur (soms een totaal verbod). Maar ook de gemeente kan grenzen stellen aan de verhuur van de tuinhuisjes. De meest voorkomende beperking gaat over het maximale aantal dagen dat je zou kunnen verhuren.
Met een huurcontract regel je de verhuur van het tuinhuisje. Daarmee heb je de belangrijkste zaken op papier. Zoals de huurperiode, de hoogte van de huur en het gebruik. Je kunt natuurlijk altijd zelf nog aanvullende regels maken. Zo is via het contract ook verbindend gemaakt als je een papier of map met aanwijzingen in het huisje hebt gelegd. Het contract gaat ook over overlast voor de buren en het maken van vuur of een barbecue.
Voordelen
Je maakt nergens zo voordelig en makkelijk zelf een huurcontract voor een tuinhuisje
- Geen makelaar of jurist nodig
- Je ontvangt een Word document, dat kun je dus zelf aanpassen
- Goed geregeld als verhuurder
Huurovereenkomst strandhuisje of tuinhuisje
Je wilt jouw strand- of tuinhuisje verhuren. Maak dan een goed contract, zodat duidelijk is wanneer de huur ingaat, hoe hoog de huur is. Bovendien regel je alles over annuleren en schade. Met dit contract kan je dat vastleggen. Dit contract is opgesteld door ervaren juristen. Het is een Word document, dus je kan het eenmalig op maat maken. Daarna kan je altijd het voor iedere volgende huurperiode gebruiken.